DoS, bürünme ve sahtekarlıkla saldırılara karşı tüm mobil şebekeler savunmasız

GTP protokolü güvenlik açıkları sonucunda, tüm mobil şebekeler (DoS) hizmet reddi, Pozitif yeni Teknolojileri araştırmaya dayalı bürünme ve sahtekarlıkla saldırılara açıktır.

LTE de firmanın yeni güvenlik Açıkları ve 5G ağları 2020 rapor siber 2G, 3G ve 4G ağları üzerinde kullanıcı veri ve kontrol trafik iletmek için kullanılan GTP protokolü kullanan ağlar için riskleri vurgular. Ancak, olmayan tek başına 5G ağları da açıktır.

Bu ağlarda kullanılan ağ donanımları DoS saldırılarına karşı savunmasız olan Olumlu Teknolojileri’ uzmanlar tarafından yapılan testler. Ağ donanımları DoS saldırılarına karşı başarılı bir saldırı sonrasında çok sayıda bağlantı kaybedebilir gibi belirli kullanıcıları amaçlıyor bu çok daha kötüdür. Bu saldırılar, endüstriyel ekipman, Akıllı Ev ve şehir altyapısı dahil olmak üzere Çok cihazlar da etkilenecek gibi 5G ağları için özellikle tehlikeli olabilir.

  • 5G 2022 tarafından bir milyar bağlantılarını vurmak
  • Şirketlerin güvenlik risklerine rağmen Çok kucaklayan
  • Kötü amaçlı yazılım neredeyse tüm mobil uygulamalar savunmasız

GTP protokolü

GTP protokolü aracılığıyla, ağları da bir sanal suçlu iki faktör kimlik doğrulama atlamak için çevrimiçi hizmetler için yetkili erişmek için bir abone kimlik varsayar nerede bürünme saldırılara karşı savunmasız olduğunu. Ama aynı zamanda, dolandırıcıların da bu saldırıların sahte roamers için mobil trafik göçü gerçekleştirmek ve bunun için şebeke operatörünüze ödeme yapmak başlatabilirsiniz.

Olmayan, çünkü GTP protokolü hataları doğrudan tek başına aynı açıkları var EPC çekirdek ağ anlamını kurulan en 5G ağları etkisi ve. GTP protokolü de tek başına 5G mimarisinde kullanılacak, böylece yeni ağlar geliştirilmiş olsa bile, güvenlik önemli bir sorun olarak kalacak.

Olumlu Technologies CTO Dmitry Kurbatov daha fazla anlayış basın açıklamasında, raporun bulguları üzerinde sağlanan şöyle:

“Test her ağ, DoS, bürünme ve sahtekarlıkla karşı savunmasız olduğu saptandı. Saldırganların ağ ekipmanları ile müdahale ve iletişim, dolandırmak operatörleri ve müşteriler olmadan bütün bir şehri terk, kullanıcıların çeşitli kaynaklara erişmek için taklit ve operatörler olmayan gezici hizmetler için ödeme yapabilir pratikte bunun anlamı. Ayrıca, risk düzeyi çok yüksek: bu saldırıyı, sadece bir cep telefonu kullanarak gerçekleştirilebilir.”

  • Bu 5G hakkında bilmeniz gereken her şey


source https://vpngoup.com/dos-burunme-ve-sahtekarlikla-saldirilara-karsi-tum-mobil-sebekeler-savunmasiz/

Nhận xét

Bài đăng phổ biến từ blog này

Tesla Model Y çıkış tarihi, fiyat, haber ve özellikleri

Aruba VPN Web'de Güvende Kalmanızı Sağlar

Kandao QooCam 8K inceleme